top of page

Вашето дете - още по-отговорно, още по-дисциплинирано и още по-щастливо, но как?

Актуализирано: 5.09.2021 г.

Защо да осиновите своя домашен любимец?Осиновяването на домашен любимец има много предимства за детето ви. Ето и основните от тях.


Домашните любимци са важна част от живота на децата, а техните отношения с

осиновените животни са изключително специални и красиви - те са пример за истинска любов, отговорност, уважение, състрадателност и съпричастност. 


Дете, което се учи да се грижи за осиновено животно и се отнася към него с любов, внимание и търпение, получава безценно възпитание, което се превръща в еквивалент на неговото отношение и към хората. Небрежното и отрицателно отношение към животните от друга страна, е нездравословно както за домашния любимец, така и за детето.

 

Важен аспект в грижата за котe или куче е развиването на ключови социални умения у децата.


Създаването на връзка с осиновения домашен любимец може да допринесе за самочувствието на детето и да спомогне за развитието и подобряването на отношенията му с другите деца. 


Също така се разгръща невербалната комуникация, която е изключително ценна, особено за децата, които са по-интровертни. Осиновените котки и кучета имат способността да подпомогнат адаптацията на децата, които страдат от тревожност и изпитват усещане за несигурност.


Това се обуславя от изграждането на силна и стабилна връзка между детето и

осиновеното животно, което е любящ и лоялен стъпник, който винаги е до своя най-добър приятел. По този начин, в дома, а извън него, се създава усещане и атмосфера на комфорт, обич, сигурност и спокойствие. 


Разходките и игрите с домашния любимец са идеално средство за физическа активност при децата, като в същото време развива у тях отговорно поведение и способност за вземане на самостоятелни решения.
Дайте възможност на своето дете да се докосне до неподправеното усещане да взаимодейства със своя осиновен четириног приятел, с когото да расте пълноценно и щастливо. Разгледайте тук четириногите ни приятели, които си търсят семейство и дом.


14 преглеждания0 коментара

Comentários


websiteplanet-qr.png
websiteplanet-qr (1).png
bottom of page