top of page

Смятате ли, че личният ни пример е важен в съвременното ни общество?

Актуализирано: 31.01.2021 г.

Ние смятаме, че абсолютно ДА!

А къде можем да приложим личния си пример? Ние ще ви дадем идея - в намаляването популацията на бездомните животни. И ето как вашият личен пример допринася за каузата "Хуманно намаляване популацията на бездомните животни".


#1. Подкрепяте ценна благотворителна и обществена институция.


За съжаление, за общинските приюти се отделя крайно недостатъчен бюджет, а

организациите с нестопанска цел обикновено не получават финансиране, а се издържат от лични средства и дарения. 


Когато осиновите домашен любимец от нас, вие освен, че морално подкрепяте идеологията и усилията на нашата организация, също така изпращате съобщение до всички други, хора, които са решили да предприемат стъпката да си вземат котка или куче у дома. По този начин давате ясна заявка, че осиновяването е правилният начин да се сдобиете с домашен любимец и нов член на семейството.


Приютите и приемните домове също така работят в насока намаляване броя на бездомните животни, което говори за състоянието на обществото като цяло.#2. Насърчавате други хора да осиновяват бездомни животни


Когато приятелите ви попитат откъде сте взели вашия невероятен домашен любимец, можете да ги насърчите също да осиновят, а не да купуват. 


Личният ви пример дава много по-ясна и лесно възприемчива представа за положителните аспекти на осиновяването на животни, които не просто се нуждаят от вашата помощ, но и по нищо не отстъпват на домашните любимци, закупени от зоомагазин или друго място. 


#3. Подпомагате усилията за намаляване на популацията на бездомни животни


Кастрирането на животни е изключително важно средство за целесъобразния контрол върху тяхната нарастваща популация. 


Другата основна причина за проблема с големия брой нежелани и бездомни кучета и котки освен неконтролирането им развъждане е именно фактът, че собствениците им не ги кастрират. Това се дължи на различни остарели разбирания, произлизащи от неправилно разбиране за същността и ползите от самата кастрация.


Голяма част от животните, които се предлагат за осиновяване са кастрирани (некастрирани са единствено бебетата и животните, при които моментното здравословно състояние не го позволява) или се дават с договор, който включва клауза за бъдещото кастриране на котката или кучето. Това е най-правилният и ефективен начин за справяне с нарастващия брой бездомни животни. 


Промяната е в личния пример, който всички ние даваме ДНЕС! Разгледайте тук четириногите ни приятели, които си търсят семейство и дом.
11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


websiteplanet-qr.png
websiteplanet-qr (1).png
bottom of page