top of page

КУЧЕТА ЗА ОСИНОВЯВАНЕ

Аз съм Кики

Кики живее пред съседната сграда.Кучето всъщност е на охраната там, но при прекратяване на договора мъжете просто оставиха кучето там. Повече никой не беше видян. Оттогава Кики е гледана от нас. Много срамежлива, но може да бъде докосната след известно време. Тъй като е отгледана да охранява сградите, тя атакува кучета, които идват наблизо. Страхува се повече от хората, но не е агресивна. Кики е с височина на гърба около 80-85см. Тя е родена около 2013 г. и е чипирана, кастрирана и ваксинирана. Свикнала е на свободен живот и е срамежлива. Не искаме да я изваждаме от обичайния й живот, за да не могат да бъдат комуникирани. Ние обаче бихме искали да продължим да и осигуряваме храна и медицински консумативи и затова търсим спонсори .

Година на раждане: 2013

Пол - Женски

Порода -  няма

Козина - дългокосместа

Цвят - Бял,кафяв

Аз съм Вихрен

Вихрен е възрастно куче, което открихме ранено край пътя след автомобилна катастрофа по -рано тази година. Когато дойде при нас, той не можеше да ходи и беше много уплашен. Не можеше да бъде докоснат дори, така че ветеринарните грижи бяха ограничени. Въпреки това нараняванията на задните крайници на Вихрен заздравяха. Вихрен вече може да ходи сам. Остана леко накуцване, напомнящо за ужасната катастрофа.

 

Днес вече Вихрен живее свободен заедно с нашата Сивка извън клиниката. Ние ги храним , лекуваме при необходимост и разбира се и двамата могат да влизат вътре при лошо/студено време.

Старото момче не е имало хубави преживявания с хората и затова е много резервиран и се радва на своя защитен живот извън клиниката. Тук той може да бъде свободен и да гледа на хората не като свой враг, а като другари, които искат да го хранят, а не да го наранят.

По тази причина искаме само да намерим спонсори за Вихрен, които ще направят този живот възможен за него.

Година на раждане: 2012

Пол - Мъжки

Порода -  няма

Козина - късокосмест

Цвят -Сив,черен,бял

Аз съм Цезар

Сезар - какво голямо име за такъв малък човек! Бял и пухкав, той беше осиновен от пастора на малка църква в малко селце през 2015 г., когато беше само на 5 години от общинския приют за животни в Русе ... и всичко беше наред 4 години. Сезар беше единственото и любимо куче на семейството. Те го обичаха толкова много, че накрая изглеждаше като кюфте с малки крачета. 4 години по-късно ни извикаха да помогнем на Сезар, защото той беше почти без козина, а кожата, ушите и краката му бяха сърбящи и възпалени. Горкото момче изглеждаше катастрофално. Той остана при нас половин година през 2019 г., защото имаше нужда от ежедневно лечение, което собствениците не можеха да направят сами, разбира се. Затова се погрижихме той да отслабне първо, специални шампоани, лечение на уши, хапчета - всичко беше направено и накрая той се върна към пухкавото бяло момче, което имаха. Така че Сезар се прибра вкъщи и ние се радвахме, че можем да му помогнем. Дадохме инструкции на собствениците за бъдещо лечение и поддържане на състоянието на кожата. НО ... те се върнаха преди месец и казаха, че не могат да го задържат, защото сега имат внуче, за което да се грижат ... Кожата на Cesar беше в същото лошо състояние и започнахме лечението отново. Днес предпочита да живее далеч от тълпата, намерил е тихо място в клиниката и се наслаждава на личното си пространство. Кожата е станала много по-добра, но Apoquel ще е необходим за дълго време, както и специалните шампоани. Сезар се нуждае от дом, в който той е единственото обичано и добре поддържано плюшено момче и ще се радва да даде любовта си на някой, който – като него – обича уединението. Чувства се неудобно на твърде шумни и претъпкани места. Винаги, когато се почувства, че принадлежи към член на нашия екип, той го следва с радостно размахване на бялата си опашка и предпочита само неговата компания. Това е нашият Сезар...

Година на раждане - 2010

Пол - мъжки

Порода - няма

Козина - пухкава

Цвят - бял

Година на раждане - 2010

Аз съм Сивка

Сивка е много срамежливо куче. Първоначално е била настанена в София, а по-късно в приют за спешни случаи. За съжаление, Сивка нямаше късмет с други кучета, винаги беше тормозена и ухапвана, така че в крайна сметка тя живееше сама с Джина. След като Джина почина миналата година, Сивка вече е сама, но се наслаждава на къщата си в градината. Тя се разхожда свободно навън, но влиза, когато й е твърде студено, вали и разбира се през нощта.

 

Ако Сивка е сама с човек и реши да си почине, тя ляга и дава корема си да бъде гален, но това е доста рядко, повече преобладава страхът. Козината на Сивка е черна и тигрова и изключително мека. Сивка е чипирана, ваксинирана и кастрирана. Нужни са хора с много време, търпение и любов. Тя може да бъде и второ куче, ако първото ви куче не се опита да я доминира и да я изплаши.

Пол - женски

Порода - няма

Цвят - черен, кафяв, бял

Козина - късокосмест

Година на раждане - 2010

Аз съм Катрин

След като ви опознае, тя ви позволява внимателно да я поставите на каишка. При мен се получи след по-малко от 2 седмици общуване. Още на първия ден тя се радваше да получи лакомства от ръката ми.

 

Докато се разхожда, тя върви много добре на каишка. Тя би предпочела да живее в тих квартал. Градският живот не би я устройвал. Децата трябва да са по-големи, за да й осигурят достатъчно спокойствие. Игривата Карин ще се радва да има постоянен дом и стопанин, на когото може да разчита. 

Пол - женски

Порода - няма

Цвят - кафяв

Козина - късокосмест

Година на раждане - 2010

Аз съм Блеки

След като ви опознае, тя ви позволява внимателно да я поставите на каишка, когато тя не е в нейната хижа. При мен се получи след по-малко от 2 седмици. Още на първия ден тя се радваше да получи лакомства от ръката ми.Докато се разхожда, тя върви много добре на каишка. Тя би предпочела да живее в тих квартал. Градският живот не би я устройвал. Децата трябва да са по-големи, за да й осигурят достатъчно място, за да пристигне спокойно в новия си дом. Игривата Карин ще се радва да има постоянен болногледач, на когото може да разчита. Тя все още се ориентира много към своя приятел Blacky, който може да се използва добре.

Пол - женски

Порода - няма

Цвят - черен, бежов, бял

Козина - късокосмест

Година на раждане - 2010

Аз съм Звездин

Звездин се разви добре и спешно търси дом. Той много обича да се гушка и да го гушкат, и търси човешка близост. Той много културно се разхожда на каишка, но много слуша и без каишка. Има само един проблем и той е с лакомствата - взема ги много неконтролируемо и може да одраска пръста ви със зъби, но той не го прави умишлено, защото е много мил. Никога не би ухапал, но много бърза да си вземе лакомството, затова трябва да бъде само с по-големи деца.

 

Кой има място за този мил красавец? Разбира се, той е чипиран, ваксиниран и кастриран. Звездин е абсолютно социален, не е агресивен и към котки. Единственото, което му липсва, е собствен дом за абсолютното му щастие ...

Пол - мъжки

Порода - няма

Цвят - кафяв, бежов, бял

Козина - късокосмест

Година на раждане - 2013

Аз съм Артър

8-годишният Артър е особено ярък, красив куч, който разбива всички сърца с красивите си очи. Той е първият, който скоква, за да вземе попадената храна, а дори и на разходки винаги се надява да падат още и още лакомства. За съжаление той вече има тъжно минало зад гърба си. След смъртта на собственика му той е бил взет от хора, които са го държали на верига, така че с времето е ставал все по- нещастен и по- депресиран. В резултат на това е бил набеден за агресивен и прехвърлен на някакъв обект и в крайна сметка изгонен на улицата. През юни попадна при нас поради трагичния си външен вид и сега живее в клиниката. Бързо стана ясно, че привидно агресивното му поведение винаги е било свързано с хранене. Предполага се, че кучето е трябвало да изстрада много глад през живота си и тази травма се е проявила силно в поведението му. Иначе той е приветливо куче, което е много отзивчиво към хората и обича дългите разходки. Бихме искали дом за него с опитни хора, които ще му дадат необходимото време и сигурност. Деца и други животни не трябва да има в домакинството. Артър първо трябва да се научи да се доверява на своя Човек. Кой ще даде шанс на този специален приятел? Кой ще повярва в него и ще му помогне да се довери и да види живота не само като борба за оцеляване, но и като нещо, на което да се радва?

 

 

Кастриран, ваксиниран, чипиран, обезпаразитен

😊 – Внимание, обожава храна

Нуждае се от опитни хора

Разбира се с други кучета, но предпочита да е единственото куче у дома

Пол - мъжки

Порода - хъски микс

Козина - прекрасна и пухкава

Цвят - мноооого светло сиво-кафяв

Аз съм Деди (Дудун)

Деди беше прибран от улицата на 23.08.21 г. и кастриран в клиниката ни. Бедният човек беше само кожа и кости, имаше много декубитални рани от дългото обездвижване, не можеше (и все още не може) да носи собствената си тежест върху задните си крака, а пенисът му е изпаднал. Бързо стана ясно, че старецът няма да оцелее още една нощ на улицата и затова остана с нас и сега му е позволено да живее заедно с нас в клиниката. Тук той има дебело одеяло, върху което да легне и го преместват няколко пъти на ден. Междувременно Деди вече се опитва да пълзи и можете да го гледате как всеки ден наддава малко повече тегло и раните бавно зарастват. Деди все още има малко страх към хората - виждате го в широко отворените му очи – но лека полека изглежда разбира, че ние се грижим за него тук.

Остава да видим дали и до каква степен Деди ще може да ходи в бъдеще.

Година на раждане - 2010

Пол - мъжки

Порода - няма 

Козина - късокосмест

Цвят - светло кафяв

Кучета над 55 см. 

Година на раждане - 2007

Аз съм Дана

Дана е от София и първоначално е била в приют за спешни случаи. В София тя беше постоянно в къщичката си, така че присъствието й беше почти забравено. Тук Дана също е много дистанцирана, но бавно се социализира. Ако седнете с нея в градината, тя първо се скрива в къщичката си, но след това излиза и може да бъде погалена. Но ако има резки движения, тя бързо се оттегля и се нуждае от няколко минути, докато се осмели отново да излезе.

 

Слагането на яка не е проблем, но каишката все още я плаши. Тя получава абсолютна паника от деца, само гласовете им якарат да трепери и да се скрие. Предполагаме, че Дана трябва да е имала много лоши преживявания с деца.

 

Дана изобщо не проявява агресия, но ще отнеме известно време, за да свикне и да преодолее страха си. Няма начин тя да съжителства с деца. Дана е родена около 2007 г., чипирана, ваксинирана и кастрирана. С височина на гърба си около 65 см, тя е една от най-високите женски кучета. Искате ли да ѝ дадете радостен  и спокоен живот?

Пол - женски

Козина - късокосмест

Порода - няма

Цвят - сиво-кафяв

Година на раждане - 2007

Аз съм Флейм

Дана е от София и първоначално е била в приют за спешни случаи. В София тя беше постоянно в къщичката си, така че присъствието й беше почти забравено. Тук Дана също е много дистанцирана, но бавно се социализира. Ако седнете с нея в градината, тя първо се скрива в къщичката си, но след това излиза и може да бъде погалена. Но ако има резки движения, тя бързо се оттегля и се нуждае от няколко минути, докато се осмели отново да излезе.

 

Слагането на яка не е проблем, но каишката все още я плаши. Тя получава абсолютна паника от деца, само гласовете им якарат да трепери и да се скрие. Предполагаме, че Дана трябва да е имала много лоши преживявания с деца.

 

Дана изобщо не проявява агресия, но ще отнеме известно време, за да свикне и да преодолее страха си. Няма начин тя да съжителства с деца. Дана е родена около 2007 г., чипирана, ваксинирана и кастрирана. С височина на гърба си около 65 см, тя е една от най-високите женски кучета. Искате ли да ѝ дадете радостен  и спокоен живот?

Пол - мъжки

Козина - късокосмест

Порода - няма

Цвят - сиво-кафяв

Аз съм Нерон

Здравейте, аз съм Нерон на 10 години , за съжаление не съм  много социално и  щастливо куче. Животът ми беше тежък и по-голямата част от него премина в приютите. Сега си търся кръстници (спонсори),които да поемат с малка сума престоя ми .А, защо не и хора завинаги?

Година на раждане - 2009

Пол - мъжки

Козина - късокосмест

Порода - няма

Цвят - черен

Аз съм Ани

Ани е много умно и бързо учещо се куче с много енергия. Тя разучава упражненията от нашия треньор за нула време и обича да се предизвиква по време на разходки. Обича да изследва и крайпътните пространства, където понякога е затрупана от сетивни впечатления. Ето защо ние тренираме усърдно, за да може да бъде повикана дори във вълнуващи ситуации. Няма нищо друго на този свят, което Ани да обича повече от лакомствата и галенето, което улеснява научаването ѝ на нови неща.

 

Тя има сили и за по-дълги разходки. Понякога тя е толкова любопитна, че иска сама да реши накъде да продължи разходката, но бързо си припомня как да ходи правилно на каишка.

 

Ани е била изоставена като бебе и е имала късмета да намери нов дом. Когато е била само на шест месеца - за съжаление е върната от осиновителите си, което е жалко, защото тя е наистина отворено, интелигентно и любопитно куче, което бързо приемаш в сърцето си.

Година на раждане - 26.12.2019

Пол - женски

Порода - няма

Козина - късокосмест

Цвят - бяло и черно

Аз съм Мия ( Амилия )

Амилия, на кратичко – Миа, е малко 7-месечно женско куче, което беше кастрирано на 17/11. Тя идва от малко русенско село и е много мило кученце. Миа обича разходките и малките лакомства между тях и прави най-смешните трикове, за да ги получи.

Сладката Миа ходи много добре на повод, разбира се с други кучета без проблеми и е приятелски настроена към всички хора.

Миа е много малко куче, висока е 30 см и в момента тежи точно 3 кг.

Можем да си представим Миа да се вписва в малко семейство, независимо дали като второ или самостоятелно куче, няма значение. Съвместимостта с котки все още може да бъде тествана.

Миа е отрицателна за Anaplasma, Ehrlichia, Borrelia и Dirofilaria.

Кой ще се влюби в тази сладка мишка и ще й даде страхотен дом?

Година на раждане -

Май 2021

Пол - женски

Порода - няма

Козина - късокосмест

Цвят - бежав

Аз съм Гонче

За съжаление в България често се случва болни или възрастни ловни кучета да бъдат изоставени от ловците. Това е съдбата, която сполетя нашия Гонче. Той беше намерен на оживена улица, където се скиташе дезориентиран. След по-внимателен преглед установихме, че Гонче е сляп и с двете очи. Гонче не се разбира с други кучета. Предполага се, че това се дължи на неговата слепота. Не може да оцени другите кучета и предпочита да се защитава. В резултат на това Гонче прекарва голяма част от деня си сам в голямата си клетка. Когато човек минава покрай клетката си, той веднага забелязва това и се опитва да се забележи, като лае и скача в клетката. Той е безкрайно благодарен за вяка една ласка, дори и само за кратко между решетките на клетката. Гонче е невероятно мил, привързан и внимателен към хората. Той би искал да замени твърдия бетон на клетката с мека кошница в собствения си дом.Би бил повече от заслужил да си намери отново семейство. Ще се радваме да имаме спонсори за Гонче. 

Година на раждане -

2015

Пол - мъжки

Порода - Българско Гонче

Козина - късокосмест

Цвят - Типичен за породата

Аз съм Рени

Горката Рени е в нашата клиника от средата на април. Рени е на около 2 години и беше приета от нас по сигнал за куче със счупени крака. За съжаление, през месеците нямаше подобрение на задните крака, така че всъщност тя ходи постоянно по тарзалните си стави /визуално лапичките са обърнати наобратно/. Има протези, които биха могли да се поставят на задните й крака, за да може да ходи нормално и ставите да са облекчени, но срамежливата мишка всъщност не ни позволява да се доближим до нея и да я пипаме, за да вземем мерки за протезите. Тя яде от ръката и след по -продължителна тренировка и  позволява да я погалим бавно по главата, но ако дойдете без лакомства или направите бързо движение, тя е веднага ще се скрие в другия край на стаята.

В сегашното си състояние Рени не е осиновяема, тя се нуждае от повече обучение и преди всичко от доверие в хората. Рени търси предимно спонсор или хора, които са наясно, че в момента е абсолютно несигурна и се нуждае от огромно количество време и търпение.

Кой би поел спонсорство за това красиво куче?

Пишете ни, ако сте вие!

Година на раждане -

2019

Пол - женски

Порода - Няма

Козина - късокосмест

Цвят - Кафяв,черен,бял

Аз съм Руси

Това красиво мъжко куче получи името си заради русата си / лъскава, златисто-кафява / козина. Руси беше кучето на старица, след чиято смърт й Руси е трябвало да се защитава от дивите животни в гората. Той се криел в храстите и се опитвал да отблъсне дивите животни с лай. Нашият екип успя да примами Руси и да го хване.

Руси е много привързан и мил към хората. Той иска да бъде погален и се радва на всяка минута с познатите си човеци. Той идва веднага като го повикаш и върви добре на повод.

В началото Руси понякога показваше леко зъби, когато беше претоварен емоционално. С помощта на нашия треньор на кучета – Ралица Миланова, той успя да се отърве от това поведение, доколкото е възможно, но все пак е необходима допълнителна практика. Руси се

нуждае от хора с емпатия, които могат да му дадат сигурност и напътствия. Въпреки незначителната несигурност, Руси е щастливо младо куче, което обича да се ориентира към хората и все още иска да научи много от тях.

Влюбени ли сте в Руси? Свържете бързо с нас.

Година на раждане -

2019

Пол - мъжки

Порода - Няма

Козина - късокосмест

Цвят - Златист (Рус)

Аз съм Уенди

Отворете широко очи и вижте Уенди! Веднага щом се приближите до нея, ще ви връхлети концентрираното изобилие от сила и бодрост, които предизвикват усмивка на лицето у всеки човек. Уенди е младо ловно куче, което е било намерено в трагично състояние под купчина от боклуци. Тя живя първо в приемен дом, след което дойде при нас, превърна се в прекрасно, енергично куче, което не знае къде да отиде за радост веднага щом човек се приближи до нея.

Уенди вече е домашно обучена и знае как да ходи по повод. Тя е много послушна и би искала да ходи на разходки с часове. Тя се разбира добре с други кучета и споделя жилището си тук с Куджо, доберман. Тя е идеалното куче за активни, спортни хора, които харесват динамични кучета. Други кучета и по -големи деца не би трябвало да представляват проблем, котки или други малки домашни любимци не трябва да бъдат в къщата, тя е ловно куче и това не трябва да се забравя.

Кой ще даде шанс на тази хубава муцунка?

Година на раждане: 2018

Пол - Женски

Порода -  Ловно куче

Козина - късокосмест

Цвят - Черен

Аз съм Неро

Неро е възрастно куче. Той е много дружелюбен стар джентълмен, който обича да привлича внимание. Сутрин той веднага пристъпва дружелюбно, за да си получи своята доза милувки. За съжаление този красив приятел е прекарал голяма част от живота си по улиците, а това го кара да се радва на кратките моменти на милувки от нас още повече.

 

Неро върви много добре на повод, така че подозираме, че някога е имал дом и е изоставен. Неро е във форма и любопитен и въпреки възрастта си и напредва ден след ден. За съжаление той не е съвместим с котки.

 

Търсим финансова подкрепа за Неро, например под формата на спонсорство, което ще му осигури щастливо пенсиониране. С подходяща мотивация Неро може да бъде настанен в спокоен и разбиращ дом. Поради възрастта му бихме предпочели да го видим в дом без деца и котки.

Година на раждане: 2011

Пол - Мъжки

Порода -  няма

Козина - късокосмест

Цвят - Черен

Аз съм Дора

Дора е родена през 2006 год. За нея търсим спонсор или човек с голямо търпение и опит. Тя е добро куче,но живота и не е бил лек .Научила се е да няма доверие на хората. Доверява се след много дълго опознаване и не когато вие си решите ,а когато тя прецени ще ви даде да я докоснете. Предпочита уединението или компанията на нейния спътник в нелекия й живот- Черньо. 

Година на раждане: 2006

Пол - Женски

Порода -  няма

Козина - късокосмест

Цвят - Кафяв,черен,бял

Аз съм Черньо

Черньо е родена през 2005 год. За него търсим спонсор или човек с голямо търпение и опит. Той е добро куче,но живота и не е бил лек .Научил се е да няма доверие на хората. Доверява се след много дълго опознаване и не когато вие си решите ,а когато той прецени ще ви даде да го докоснете. Предпочита уединението или компанията на неговата спътница в нелекия му живот- Дора. 

Година на раждане: 2005

Пол - Мъжки

Порода -  няма

Козина - късокосмест

Цвят - черен,бял

websiteplanet-qr.png
websiteplanet-qr (1).png
bottom of page