top of page

КУЧЕТА ЗА ОСИНОВЯВАНЕ

Аз съм Кики

Кики живее пред съседната сграда.Кучето всъщност е на охраната там, но при прекратяване на договора мъжете просто оставиха кучето там. Повече никой не беше видян. Оттогава Кики е гледана от нас. Много срамежлива, но може да бъде докосната след известно време. Тъй като е отгледана да охранява сградите, тя атакува кучета, които идват наблизо. Страхува се повече от хората, но не е агресивна. Кики е с височина на гърба около 80-85см. Тя е родена около 2013 г. и е чипирана, кастрирана и ваксинирана. Свикнала е на свободен живот и е срамежлива. Не искаме да я изваждаме от обичайния й живот, за да не могат да бъдат комуникирани. Ние обаче бихме искали да продължим да и осигуряваме храна и медицински консумативи и затова търсим спонсори .

Година на раждане: 2013

Пол - Женски

Порода -  няма

Козина - дългокосместа

Цвят - Бял,кафяв

Аз съм Вихрен

Вихрен е възрастно куче, което открихме ранено край пътя след автомобилна катастрофа по -рано тази година. Когато дойде при нас, той не можеше да ходи и беше много уплашен. Не можеше да бъде докоснат дори, така че ветеринарните грижи бяха ограничени. Въпреки това нараняванията на задните крайници на Вихрен заздравяха. Вихрен вече може да ходи сам. Остана леко накуцване, напомнящо за ужасната катастрофа.

 

Днес вече Вихрен живее свободен заедно с нашата Сивка извън клиниката. Ние ги храним , лекуваме при необходимост и разбира се и двамата могат да влизат вътре при лошо/студено време.

Старото момче не е имало хубави преживявания с хората и затова е много резервиран и се радва на своя защитен живот извън клиниката. Тук той може да бъде свободен и да гледа на хората не като свой враг, а като другари, които искат да го хранят, а не да го наранят.

По тази причина искаме само да намерим спонсори за Вихрен, които ще направят този живот възможен за него.

Година на раждане: 2012

Пол - Мъжки

Порода -  няма

Козина - късокосмест

Цвят -Сив,черен,бял

Аз съм Цезар

Сезар - какво голямо име за такъв малък човек! Бял и пухкав, той беше осиновен от пастора на малка църква в малко селце през 2015 г., когато беше само на 5 години от общинския приют за животни в Русе ... и всичко беше наред 4 години. Сезар беше единственото и любимо куче на семейството. Те го обичаха толкова много, че накрая изглеждаше като кюфте с малки крачета. 4 години по-късно ни извикаха да помогнем на Сезар, защото той беше почти без козина, а кожата, ушите и краката му бяха сърбящи и възпалени. Горкото момче изглеждаше катастрофално. Той остана при нас половин година през 2019 г., защото имаше нужда от ежедневно лечение, което собствениците не можеха да направят сами, разбира се. Затова се погрижихме той да отслабне първо, специални шампоани, лечение на уши, хапчета - всичко беше направено и накрая той се върна към пухкавото бяло момче, което имаха. Така че Сезар се прибра вкъщи и ние се радвахме, че можем да му помогнем. Дадохме инструкции на собствениците за бъдещо лечение и поддържане на състоянието на кожата. НО ... те се върнаха преди месец и казаха, че не могат да го задържат, защото сега имат внуче, за което да се грижат ... Кожата на Cesar беше в същото лошо състояние и започнахме лечението отново. Днес предпочита да живее далеч от тълпата, намерил е тихо място в клиниката и се наслаждава на личното си пространство. Кожата е станала много по-добра, но Apoquel ще е необходим за дълго време, както и специалните шампоани. Сезар се нуждае от дом, в който той е единственото обичано и добре поддържано плюшено момче и ще се радва да даде любовта си на някой, който – като него – обича уединението. Чувства се неудобно на твърде шумни и претъпкани места. Винаги, когато се почувства, че принадлежи към член на нашия екип, той го следва с радостно размахване на бялата си опашка и предпочита само неговата компания. Това е нашият Сезар...

Година на раждане - 2010

Пол - мъжки

Порода - няма

Козина - пухкава

Цвят - бял

Година на раждане - 2010

Аз съм Сивка

Сивка е много срамежливо куче. Първоначално е била настанена в София, а по-късно в приют за спешни случаи. За съжаление, Сивка нямаше късмет с други кучета, винаги беше тормозена и ухапвана, така че в крайна сметка тя живееше сама с Джина. След като Джина почина миналата година, Сивка вече е сама, но се наслаждава на къщата си в градината. Тя се разхожда свободно навън, но влиза, когато й е твърде студено, вали и разбира се през нощта.

 

Ако Сивка е сама с човек и реши да си почине, тя ляга и дава корема си да бъде гален, но това е доста рядко, повече преобладава страхът. Козината на Сивка е черна и тигрова и изключително мека. Сивка е чипирана, ваксинирана и кастрирана. Нужни са хора с много време, търпение и любов. Тя може да бъде и второ куче, ако първото ви куче не се опита да я доминира и да я изплаши.

Пол - женски

Порода - няма

Цвят - черен, кафяв, бял

Козина - късокосмест

Година на раждане - 2010

Аз съм Катрин

След като ви опознае, тя ви позволява внимателно да я поставите на каишка. При мен се получи след по-малко от 2 седмици общуване. Още на първия ден тя се радваше да получи лакомства от ръката ми.

 

Докато се разхожда, тя върви много добре на каишка. Тя би предпочела да живее в тих квартал. Градският живот не би я устройвал. Децата трябва да са по-големи, за да й осигурят достатъчно спокойствие. Игривата Карин ще се радва да има постоянен дом и стопанин, на когото може да разчита. 

Пол - женски

Порода - няма

Цвят - кафяв

Козина - късокосмест

Година на раждане - 2010

Аз съм Блеки

След като ви опознае, тя ви позволява внимателно да я поставите на каишка, когато тя не е в нейната хижа. При мен се получи след по-малко от 2 седмици. Още на първия ден тя се радваше да получи лакомства от ръката ми.Докато се разхожда, тя върви много добре на каишка. Тя би предпочела да живее в тих квартал. Градският живот не би я устройвал. Децата трябва да са по-големи, за да й осигурят достатъчно място, за да пристигне спокойно в новия си дом. Игривата Карин ще се радва да има постоянен болногледач, на когото може да разчита. Тя все още се ориентира много към своя приятел Blacky, който може да се използва добре.

Пол - женски

Порода - няма

Цвят - черен, бежов, бял

Козина - късокосмест