Никодим

104092783_3146099888818587_4934256937738

12-те кутрета

Днес искаме да ви разкажем за завършека на една история, но за тази цел ще започнем малко по-отдалеч.

2020 година определено е нетипична година за всички ни. Определено ни накара да се усъмним във всяка една наша крачка и може би искаше да ни направи по-плахи в решенията си.

На нас, обаче това хич не можа да ни повлияе и изобщо не успя да ни промени, от това, което сме си. Когато видиш куче в нужда не мислиш на 100% само с главата си. Често ни се налага да тръгнем след сърцата си и дори и несигурни в крайния резултат поне да направим, това което можем, за да помогнем.

Така и направихме, когато преди 4 месеца, в последните и може би най-студени дни от зимата, срещнахме публикация за майка с четири бебета, намиращи се в квартал в града, под една бетонна плоча. Задействахме всички контакти и като по чудо още на същата вечер намерихме, кой да приюти майката и всичките, всъщност не 4, а цели 12 кутрета.

Точно тогава, тъкмо бяха затворили градовете и пренасянето на 12-те кучета и майка им до приемния им дом си беше живо преживяване. Две от тях бяха много мънички, слаби и недохранени. За тях бяха нужни още няколко дни и, едва ли щяха да оцелеят. Майката беше станала кожа и кости и като цяло изглеждаше ужасно изморена и на ръба на силите си.

Оставихме ги да си почиват, хапват и растат на спокойствие, и от там карантината продължи. Не само един месец, както се говореше, а цели два. В този момент наистина не знаехме каква ще бъде следващата ни крачка, тъй като кучетата порастваха, а никой не можеше да ги осинови в този неясен момент.

Трудно ни беше, няма да скрием, но не изгубихме надежда, както и не спряхме да търсим варианти, за да можем да им подсигурим тяхното по-добро бъдеще.

Сега, 4 месеца по-късно, ние вече имаме завършек на нашето, така импулсивно, взето решение - да подадем ръка на 12 малки същества, за да им предложим по-добър живот.

12-те ни кутрета получиха различна съдба, едни се преместиха само две къщи по-надолу, по улицата, а други бяха поискани и заминаха чак в Германия. Но за всички тях, където и да ги отведе съдбата, сме истински щастливи, че са здрави, добре и доволни от живота, който вече водят.

Благодарим за това и на всички вас, за помощта, за подкрепата, за измислянето на прекрасните им имена, за това, че съпреживявахте всяко едно видео от тяхното израстване и за това, че всички заедно помогнахме на тези 12 днес да живеят така!

Продължавайте да бъдете все така до нас и да подкрепяте нашата дейност и усилия, в това да помагаме на повече животни.